domaci-precliky

Slané tyčinky

67%

Příprava

10 min

Vaření

18 min

Hlasuj

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g rozpuštěného sádla
  • 200 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 10 g čerstvého hroždí
  • špetka soli
  • vejce na potření
  • škvarky, hrubá sůl, mák

Přemýšlíte jaké slané občerstvení zvolit pro dospělé na oslavu? Vyzkoušejte třeba tyto chutné tyčinky a preclíky.

Jak upéct slané tyčinky

Droždí utřeme s cukrem a přilijeme vlažné mléko. Necháme vzejít kvásek.

Mouku smícháme se solí a přidáme kvásek. Přidáme také rozpuštěné sádlo a vařečkou promícháme v hladké těsto. Lehce poprášíme, přikryjeme čistou utěrkou a dáme kynout na 50 minut.

Po vykynutí můžeme do části přidat škvarky. Rozdělíme si těsto na kousky a vyválíme tyčinky. Buď je můžeme nechat tak nebo tvarujeme preclíky.

Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme třeba ještě hrubou solí nebo mákem.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 18 minut – záleží na velikosti tyčinek/preclíků.

oslava-obcerstveni-recept slane-tycinky-recept domaci-precliky

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
66.666666666667 0 100 3