Ingredience
- 1 filet (cca 300 g) divokého lososa
- čerstvě mletá sůl
- čerstvě mletý pepř (4 barev)
- z 1 plátku citronová šťáva
- 3 jarní cibulky
- olivový olej
- 3 velké polévkové lžíce Hellmann´s delikátní
#DelikatniVyzva je předvánoční soutěž, do které jsem se rozhodla také zapojit. Úkol zněl jasně 🙂 Vymyslet recept s použitím lososa a Hellmann´s delikátní.
Protože se blíží Vánoce, svátky a Silvestr, tak jsem se rozhodla tento recept zpracovat přesně v tomto duchu. Lososa si dává na Štědrý den spousta z vás. Může se stát, že neodhadnete množství a přemýšlíte, co se zbytkem masa. Řešení je jednoduché. Připravte si salát. A určitě s ním uspějete i na jednohubky na Silvestra.
Co se týče prezentace, měla jsem hned jasno, že chci něco originálního a hravého, tak snad se zadařilo 🙂
Jak si připravit salát z lososa
Jako první si upečeme lososa. Stačí jej lehce osolil a opepřit – doporučuji čerstvě mletou sůl a čerstvě mletý pepř čtyř barev. lehce zakapeme citronem, přidáme umytou a nakrájenou cibulku, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C.
Podle toho, jak je kus masa tlustý, bude trvat, než se upeče. Každopádně to bude zhruba 15-20 minut.
Jakmile je maso upečené, necháme ho vychladnout, dáme do misky i s cibulkou a vidličkou lehce rozmačkáme. Přidáme Hellmann´s delikátní a promícháme. Není potřeba žádné další dochucení.
Mažeme na toastové chleby nebo třeba domácí bagetky.