Rynglový crumble

100%

Porcí

6

Příprava

10 min

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 15 velkých rynglí
  • 2 kávové lžičky koření Síla květů SONNENTOR
  • 2 polévkové lžíce javorového sirupu
  • 200 g směs oříšků
  • 1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku špaldové mouky hladce mleté
  • 100 g másla

Říká se ryngle, nebo bluma? A je ryngle, nebo ringle? Tak zrovna na toto téma jsem nedávno polemizovala s kamarádkou a dospěly jsme k tomu, že je jednoznačně ryngle a někde se jí říká bluma. :-)) A jen tak mimochodem, psát se dá krambl i crumble. 🙂

Letos se u nás na zahradě doslova urodilo! Začalo to nadúrodou třešní a pokračuje přeplněnými stromy švestek a rynglí. Zvláště ryngle jsou letos nádherně slaďoučké a chutné. Asi to bude tím, jak je letos dost slunečních dní. A tak je dost plodů na lahodnou slivovici pro dospělé i na sladké dezerty pro celou rodinu.

V neděli jsem dostala na něco chuť, jen se sádrou to chtělo něco rychlého a snadného. A tak přišla řada na krambl. Asistovat mi šla naše babička, která sladké miluje. Jen při trhání jsem do sebe nacpala snad kybl rynglí, ale ta chuť je vážně luxusní.

Do kramblu jsem použila moji oblíbenou sladkou směs. Jde o “voňavou krabičku“, jak říká Violka, Síla květů – směs květů a koření. Je to skvělá vychytávka hlavně na ozdobení dezertů. Ta barevná směska vás doslova okouzlí. Já jsem tentokrát směs “schovala” pod drobenku, ale chtěla jsem, aby vynikla kombinace sladkého ovoce a koření.

Složení koření: Řepný cukr bio, slunečnice okvětní plátky bio, chrpa květ bio, měsíček květ bio, růže okvětí bio, vanilka prášek bio, skořice Cassia bio, hřebíček bio, zázvor bio

Připravte si sladký krambl s rynglemi

 

Jako první si vymažeme kouskem másla plíšek na pečení. Na něj naskládáme umyté a vypeckované ryngle, které si přepůlíme na poloviny.

Lehce pokapeme javorovým sirupem a posypeme kořením Síla květů a připravíme si drobenku.

V míse smícháme směs oblíbených oříšků, ovesné vločky, mouku a nakrájené máslo. Ideálně směs prohněteme ručně, aby se máslo krásně spojilo se suchými ingrediencemi.

Posypeme drobenkou ryngle a dáme péct do trouby na 180 °C po dobu 30 minut.

Podáváme ještě vlažné, protože tak chutná krambl nejvíce.

 

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu) – přihlášením dáváte souhlas s odběrem novinek z blogu Recepty dětem.

Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracovávám konkrétně za účelem zasílání newsletterů -novinek z blogu. Stisknutím tlačítka "Registrovat se" dáváte automaticky souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje.

Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.

ovocný krambl

rynglovy-kramblrecept na krambl levandulova-limonada-domaci recept-na-crumble recept-z-ringli ringle-recept ringlovy-crumble

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100