tvarohova-babovka

Rychlá tvarohová bábovka

Porcí

7

Hlasuj

Ingredience

  • 250 g tvarohu
  • 2 celá vejce
  • 100 g slunečnicového oleje
  • 1/3 hrnku třtinového cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • špetka soli

Pokud nevíte, co upéct, a pokud možno u toho netrávit příliš moc času, tak tohle je dezert právě pro Vás. Navíc díky tvarohu je vláčný a dětem chutná.

 

Postup:

Kdo by měl zájem, tak si může část těsta obarvit kakaem, také lze přidat sušené rozinky nebo brusinky.

Na vymazání formy: máslo/olej, vysypat moukou nebo třeba strouhankou

Na posypání moučkový cukr.

 

Ve větší míse rozšleháme dohladka tvaroh, vejce, cukr, olej a špetku soli. Poté vmícháme mouky a prášek do pečiva. Těsto musí být před přelitím do formy husté, ale zároveň lehce tekuté, proto je možné přilít trochu mléka.

Pokud chceme bábovku dvoubarevnou, část těsta obarvíme kakaem.

Těsto přelijeme do řádně vymaštěné a vysypané formy.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, zhruba po 15 minutách je dobré si formu přikrýt alobalem, aby nebyl “spodek” bábovky spálený a vrch nedopečený. Zda je bábovka upečená, nejlépe poznáme, když zkusíme zabodnout dřevěnou špejli.

Po vychladnutí lze lehce posypat moučkovým cukrem.

tvarohova-babovka

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->