recept-na-rebarborovy-tac

Rebarborový táč s drobenkou

100%

Porcí

12

Příprava

8 min

Vaření

30 min

Hlasuj

Těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 3/4 hrnku vlažného mléka
  • 1 bio vanilkový cukr
  • 3 kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 5-6 polévkových lžic datlového sirupu
  • rebarbora

Drobenka

  • 100 g másla
  • 100 g mandlových lupínků
  • 80 g ovesných vloček
  • 80 g polohrubé mouky
  • 80 g třtinového cukru

Vzhledem k tomu, že byla letos delší zima, tak nám dozrála rebarbora až teď v květnu. Konečně jsem se tedy mohla vrhnout na milovaný rebarborový táč. Chutná mi navíc s drobenkou, do které přidávám mandlové lupínky a ovesné vločky. Ono to pak hezky křupe :-) a není to taková nuda.

Upečte si táč s rebarborou

Jako první si připravíme rebarboru. Umyjeme stonky, nakrájíme na kousky velké maximálně 2 cm a spaříme ji vroucí vodou na 3 minuty. Přecedíme a vrhneme se na těsto.

V míse smícháme mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem.

Vajíčka oddělíme na žloutky, které přidáme k mouce a z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. K mouce dále přimícháme mléko, olej a datlový sirup. Jako poslední opatrně vmícháme sníh z bílků.

Pekáček si vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou a rozetřeme těsto na které rovnoměrně rozvrstvíme rebarboru. Pokud je rebarbora kyselejší, tak ji ještě navíc můžete pokapat sirupem.

Máslo nakrájíme na kousky a ručně smícháme se zbylými surovinami na drobenku. Tu pak posypeme na rebarboru.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C (já pekla s párou v parní troubě) zhruba 30-35 minut.

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).

recept-s-rebarborou rebarborovy-kolac-tac recept-na-kolac-s-rebarborourecept-na-rebarborovy-tac

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 1