Jehněčí plátek se zeleninou

Hlasuj

Ingredience

  • 400 g jehněčí kýty
  • olivový olej
  • tymián
  • sůl
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • 1 menší celer

Postup:

Kýtu si nařežeme na medailonky, lehce osolíme, přidáme čerstvý (nebo alespoň sušený) tymián a zakápneme olivovým olejem. Dáme do lednice přes noc.

Na rozpálené pánvi opečeme maso z obou stran, zalijeme lehce vodou a přikryjeme, aby se maso dusilo doměkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, dáme do hrnce, přikryjeme, na pánev přikápneme pár kapek olivového oleje a opečeme veškerou zeleninu, kterou jsme si předem omyly a nakrájeli na kolečka (cibuli můžeme nakrájet na menší kousky).

Podávat můžeme i s kuskusem.

jehneci-prirodni-platek

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->