porkovy-krem

Pórkový krém

100%

Porcí

5

Hlasuj

Ingredience

  • 4 pórky
  • 4 středně velké brambory
  • 25 g másla
  • špetka soli
  • voda

Postup:

Pórek důkladně umyjeme, rozkrojíme podélně na půlky a nakrájíme na půlměsíčky. V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém necháme pórek restovat zhruba 5 minut. Mezitím si nakrájíme brambory na malé kousky, přidáme k pórku, lehce osolíme a zalijeme vodou tak, aby voda přesahovala 2 cm nad zeleninu.

Necháme uvařit doměkka, rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Ochutnáme, můžeme případně lehce dosolit.

Pokud chceme použít polévku na večeři nebo jako vydatnější k obědu, rozpečeme si v troubě bagetu s máslem.

porkovy-krem

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 1
-->