polevka-bily-chrest

Polévka z bílého chřestu

100%

Hlasuj

Ingredience

  • 500 g bílého chřestu
  • 3 velké brambory
  • 150 ml 30% smetany
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • na dozdobení: krutonky, bazalka, klidně i olivový olej

Postup:

Chřest oloupeme a odkrojíme spodní dřevnatou část. Nakrájíme na asi dvoucentimetrové kousky a dáme jej na 15 minut vařit do osolené vody.  Zvlášť uvaříme na kostičky nakrájené brambory, které necháme trochu rozvařit. Brambory přidáme k uvařenému chřestu (ze kterého neodléváme vodu) a  mixérem umixujeme krém. Přidáme smetanu na zjemnění a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem (s tím velmi opatrně, je hodně aromatický).

Na dozdobení můžeme použít krutonky, lístek bazalky, kdo by chtěl, může lehce zakápnout olivovým olejem

polevka-bily-chrest

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 2
-->