Podzimní vepřová panenka

14%

Porcí

4-5

Příprava

10 min

Vaření

25 min

Hlasuj

Ingredience

  • 750 g vepřové panenky
  • 3 jablka
  • 4 snítky rozmarýnu
  • čerstvě mletá sůl a pepř
  • rostlinný olej
  • voda

Vepřová panenka patří momentálně k nejčastěji používaným částem vepřového masa. U nás doma ji tedy tak často neděláme, ale i tak ji mám vážně ráda a děti také. A tady tu podzimní variantu máme hoooodně rádi.

Jak si upéct vepřovou panenku

Panenku osolíme, lehce opepříme (ideálně čerstvě mletým pepřem a solí). Jablka umyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tlustší měsíčky. Rozpálíme pekáč, na něj dáme pár kapek olivového oleje, opečeme maso z každé strany. Přidáme rozmarýn, jablka, lehce podlijeme vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C.

Pečeme zhruba 15-20 minut.

Podáváme například s bramborovo-petrželovou kaší a domácím salátem coleslaw.

panenka_recept veprova_panenka_pecena veprova_panenka_recept_pro_deti podzimni_recept_veprova_panenka veprova_panenka_s_ovocem

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
14.285714285714 0 100