ragú z remosky

Podzimní ragú

100%

Hlasuj

Like 18

Ingredience

  • 250 g slaniny
  • 3 cibule
  • 3 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 kg hovězího krku
  • 140 g rajčatového pyré
  • 1 velká hrst sušených švestek
  • čerstvě mletá sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 150 ml červeného vína

Když mi přišla nabídka otestovat pravou českou remosku a vyzkoušet si, jak se v ní vaří a peče, tak jsem dlouho neváhala. Doma jsme ji kdysi dávno (, když jsem byla pidi malá) měli a celkově mě to lákalo. Prvně jsem si říkala, že ji otestuji, a pak třeba někam dál pošlu. Jenže stačil první recept a už vím, že z domu tedy rozhodně nepůjde!

Už v roce 1957 se v Kostelci nad Černými lesy rozjela sériová výroba a od té doby se toho událo skutečně hodně. Jedno ale rozhodně zůstalo – remosku si rychle zamilujete. Mohla bych ji tady vychvalovat hory doly, ale pochopíte to podle mě stejně plně až potom, co si v ní připravíte třeba toto moje podzimní ragú. Já mám všeobecně na podzim a v zimě ráda jídla, která vás zahřejí a mají poctivý základ. Vůbec mi nevadí, že bych měla v kuchyni trávit víc času, jenže v tomto případě to není ani potřeba, protože je to hodně podobné jako u pomalého hrnce, kde vám nejvíce času zabere příprava, a pak už nemusíte pořádně nic hlídat.

Další výhodou je to, že pokud se nerozhodnete smažit, tak nepotřebujete tuk. Nádoba má nepřilnavý povrch! Topné těleso je ve víku, ale teplo rozvádí i po stranách, takže se jídlo dělá rovnoměrně, nevysušuje se a zachová si svoji plnou chuť a vůni. Takže jde o skvělého pomocníka i při vaření pro malé děti. No a v neposlední řadě oceníte určitě i to, že je to přenosná nádoba, kterou si můžete vzít kamkoliv, kde je elektrika a ještě ušetříte, protože má nízkou spotřebu.

Toliko krátké představení, protože psát o remosce by se dalo rozhodně i déle a hurá na recept.

SLEVA 10 % pro moje čtenáře na remosky:

Slevový kód: receptydetem10
Výše slevy: 10 %
Platí: do 6. 12. 2018
Kde uplatnit: znackovenadobi.eu

 

Poctivá chuť podzimu? Hovězí a červené víno!

Nakrájíme si na kostičky cibuli a slaninu. Mrkev na tenká kolečka a česnek na menší kousky.

Hovězí maso nakrájíme na kostky zhruba  1 krát 2 cm a celkově se snažíme, aby byly ideálně co nejvíce stejné (kvůli přípravě). Maso osolíme a opepříme čerstvě mletou solí a pepřem a necháme stát bokem.

Jako první dáme do remosky nakrájenou cibuli, slaninu, mrkev a česnek. Přikryjeme remosku víkem a zapneme ji. Takto necháme péct 25 minut. Pak remosku opatrně otevřeme a přidáme všechno maso, sušené švestky a bylinky a opět remosku rychle přikryjeme víkem. Po zhruba 25 minutách maso promícháme a opět zavřeme na dalších 25 minut.

Pak přidáme rajčatový protlak a víno, vše promícháme a zavřeme. Takto necháme přivřené a zbytečně remosku neotevíráme.

Celkem jsem podzimní ragú připravovala v remosce 3 hodiny. Maso bylo nádherně měkké a šťavnaté, omáčka hustá, měla nádhernou barvu a hlavně to bylo plné chuti. Všichni si to chválili a hlavně mužská část rodiny byla nadšená.

V receptu byla použitá Remoska GRAND teflon (objem 4 litry – v nabídce je i menší varianta).

bylinky-v-kuchyni korenova-zelenina-recept priprava-ragu ragu-v-remosce recept-pro-remosku remoska-receptrecept-z-remosky remoska-vareni teflonova-remoskamaso-remoska hovezi-maso-v-remosce hovezi-ragu hovezi-ragu-recept-remoska hovezi-recept podzimni-ragu podzimni-recept-maso ragu-recept-remoska recept-s-vinem vino-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100