podzimni-kremova-polevka

Podzimní dýňovo-mrkvová polévka

100%

Porcí

6

Příprava

10 min

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1 menší dýně hokaido
  • 3 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 30 g másla
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • voda
  • himalájská sůl
  • semínka (lněná, sezamová, dýňová, chia)
  • rozmarýn

Co vás na podzim zaručeně postaví na nohy? Polévky! Receptů na ně není nikdy dost, takže přidávám další z našich top polévek. Poslední dobou mě baví právě do krémových polévek přidávat místo krutonů semínka a čerstvé bylinky. I do této dýňovo-mrkvové jsem teda přisypala hrst chia, lněných a slunečnicových semínek a na ovonění rozmarýn.

Na fotce můžete omrknout i můj nejoblíbenější hrnec z Fissler sady hrnců. Vejde se toho do něj totiž vážně hodně :-) Takže značka ideál. Ohledně celé sady vám již brzy napíši víc. Mám připravenou rozsáhlou recenzi, tak si hlídejte blog. A teď už hurá na recept.

Uvařte si krémovou polévku z dýně, mrkve a brambor

Dýni důkladně umyjeme, očistíme a rozkrojíme. Vydlabeme dužinu a nakrájíme na malé kostky. Na kostičky si nakrájíme i cibuli, mrkev a brambory.

Rozehřejeme si hrnec, na másle a olivovým oleji orestujeme cibuli a mrkev, přidáme dýni s bramborami, lehce osolíme a zalijeme vodou. Vody dáváme tak, aby byla všechna zelenina ponořená. Necháme vařit.

Jakmile je zelenina měkká, vypneme vařit, tyčovým mixerem rozmixujeme polévku a ochutnáme, zda není potřeba dosolit.

Až při podávání přidáme hrst semínek a čerstvý rozmarýn.

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).

polevka-z-dyne-zeleniny

hrnec-vhodny-na-indukci kremova-polevka-recepthrnec-fissler

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 4