podzimni-dort-1024x683

Podzimní dort

Porcí

12

Vaření

27 min

Hlasuj

Korpus

  • 10 vajec
  • 10 lžic třtinového cukru
  • 12 a půl lžic hladké mouky
  • 2 a půl lžíce karobu

Krém

  • 500 g tvarohu
  • 100 g mascarpone
  • 3 lžíce moučkového cukru

Dokončení

  • 2 jablka
  • domácí marmeláda
  • Olej a mouka na vymazání a vysypání formy

Potřebovala jsem vymyslet dezert, který by vyhovoval babičce po operaci a Violka chtěla dort – skoro hodinu jsem si říkala, že je to nereálný úkol. Stále dokola četla seznam ingrediencí, které jsou povolené, které zakázané a do toho Violka prosila, že dort musí mít alespoň dvě patra. Nakonec jsem si poradila a spokojené byly obě – vlastně všechny tři, já také, že se mi povedlo něco vymyslet.

Postup:

Do menší dortové formy vyšleháme 5 vajec a 5 lžic třtinového cukru. Jakmile máme vyšleháno do husté konzistence, přimícháme 5 lžic mouky a karob. Formu vymažeme a vysypeme, naplníme těstem a pečeme zhruba 15 minut na 180 °C.

Spodní patro bude z větší dortové formy – vyšleháme opět 5 vajec a 5 lžic cukru. Nakonec vmícháme opět mouku – 7 a půl lčíce. Opět vymažeme a vysypeme formu a dáme péct zhruba na 12 minut.

Jakmile je korpus vychladlý, tmavý rozkrojíme podélně.

Připravíme si krém – vyšleháme tvaroh, mascarpone a moučkový cukr. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenké měsíčky.

Světlý korpus natřeme marmeládou a přidáme část krému. Dále první část tmavého korpusu natřeme marmeládou, na kterou navrstvíme část krému a přiklopíme druhou částí tmavého korpusu. Položíme tmavý korpus na světlý. Na vrch opět natřeme marmeládu a zbytek krému.

Jablka navrstvíme na kraj světlého korpusu a na vrch tmavého.

podzimni-dort-1024x683 dort-jablka-deti-1024x683 jablecny-dort-recept-1024x683 piskotovy-dort-jablka-1024x682

 

Recept od

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->