recept-pizza-testo

Pizza kapsa

100%

Porcí

4

Příprava

15 min

Vaření

15 min

Hlasuj

Těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g celozrnné špaldové mouky hladce mleté
  • 200 ml teplé vody
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 polévková lžíce olivového oleje

Další z jídel, kterému můžete dát velikou spoustu podob. To vše díky různým náplním. Na jaře můžete naplnit kapsu listovým špenátem a čerstvým sýrem, na podzim třeba pórkem, možností je hromada.

Pizza trochu jinak

Nejdříve si připravíme těsto. Do vlažné vody nasypeme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouky promícháme se solí, přidáme kvásek a olivový olej. Promícháme a vyklopíme na pomoučený vál, kde těsto hněteme alespoň 5 minut. Přendáme do mísy, lehce poprášíme moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Necháme kynout zhruba 30 minut.

Během kynutí si můžeme připravit náplň. V ingrediencích tentokrát výjimečně nic neudávám, ale nastíním alespoň jednu variantu.

Rajčatová náplň:

2 cibule, 3 stroužky česneku, 400 g pomačkaných rajčat (spařených nebo kvalitních v plechovce), 1 kávová lžička sušené bazalky, špetka soli, pár kapek olivového oleje

Pro dospělé můžeme přidat sweet chilli nebo hot tacos.

Na rozehřáté pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme česnek a zbylé ingredience. Necháme lehce podusit.

Dokončení:

Po vykynutí rozdělíme těsto na 3-4 části. Každou vyválíme do kruhu, potřeme směsí a přidáme třeba libovou šunku, mozzarellu a kukuřici. Přehneme placku na půl a kraje ohneme tak, aby náplň nevytékala.

Dáme na plech s pečícím papírem (pro lepší manipulaci doporučuji plnit rovnou na plechu).

Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C po dobu zhruba 15 minut. Doporučuji péct na nejvyšším možném místě (pozici) v troubě.

kapsa-pizza-rajcata-recept calzone-recept recept-pizza-testo pizza-kapsa-recept

 

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 6