petrzelovy-krem

Petrželový krém s chipsy

Porcí

4

Příprava

8 min

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 6 větších petrželí
  • 2 větší brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 2 kávové lžičky olivového oleje
  • 1 zarovnaná kávová lžička soli soli
  • voda

Zeleninové krémy doma dělám často. Zvláště teď v chladnějším období, kdy si tělo žádá trochu více zahřát. Hodí se ať už k obědu, tak i jako adekvátní večeře. Ke každému krému se snažím vždy vymyslet něco navíc, co by jej krapet odlišilo. Tentokrát jsem zvolila chutné petrželové chipsy – těch bych se já osobně ujedla samotných.

Postup:

Očistíme si petržel, brambory a česnek. Umyjeme a nakrájíme na malé kousky – kromě 1 petržele, kterou si necháme na chipsy.

Nakrájenou zeleninu dáme do hrnce, osolíme a zakapeme 1 lžičkou olivového oleje. Zalijeme vodou tak, aby sahala zhruba 1 cm nad zeleninu.

Vaříme dokud zelenina není měkká, což trvá zhruba 15-20 minut. Mezi tím si nakrájíme zbylou petržel na tenké plátky a orestujeme ji na pánvi s 1 lžičkou olivového oleje – na závěr lehce osolíme.

Zeleninu v hrnci rozmixujeme, na talíř přidáme vždy pár chipsů a můžeme podávat.

krem-petrzel-deti polevka-deti-petrzel

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->