Ingredience
- 6 větších petrželí
- 2 větší brambory
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 20 g másla
- čerstvě mletá sůl
- 600 ml zeleninového vývaru
Zeleninové krémy doma dělám často. Zvláště teď v chladnějším období, kdy si tělo žádá trochu více zahřát. Hodí se ať už k obědu, tak i jako adekvátní večeře. Ke každému krému se snažím vždy vymyslet něco navíc, co by jej krapet odlišilo. Tentokrát jsem zvolila chutné petrželové chipsy – těch bych se já osobně ujedla samotných.
Příprava krémové polévky z petržele
Očistíme si petržel, brambory a česnek. Umyjeme a nakrájíme na malé kousky – kromě 1 petržele, kterou si necháme na chipsy.
Nakrájenou zeleninu dáme do hrnce a lehce osolíme. Zalijeme vývarem a dáme vařit.
Vaříme dokud zelenina není měkká, což trvá zhruba 15-20 minut. Zatím si nakrájíme zbylou petržel na tenké plátky a orestujeme ji na pánvi – na závěr lehce osolíme.
Do polévky přidáme máslo a pár kapek olivového oleje a vše rozmixujeme.
Na talíř přidáme vždy pár chipsů a můžeme podávat.
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.