Ingredience
- 200 g jáhel
- 750 ml mléka
- 8 polévkových lžic medu
- 200 g švestek
- 500 g jablek
- 4 lžíce vanilkového biopudinku
- 2 kávové lžičky skořice
- 1 lžíce karobu
- máslo
Jáhly a ovoce, to jde k sobě. Kombinace švestek a jeblek překvapivě také. Na konec léta či začátek podzimu je to ideální jídlo k obědu. V zimě můžete vynechat švestky a dát jen jablka.
Postup:
Jáhly uvaříme v mléce doměkka a jakmile lehce vychladnou, osladíme je medem. Jablka si umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Švestky umyjeme a vypeckujeme.
Dortovou formu nebo vyšší plíšek vymažeme máslem a urovnáme polovinu jáhel, kterou jsme obarvily karobem.
Naskládáme švestky. Jablka smícháme se skořicí a pudinkem a rozvrstvíme na švestky. Na vrch urovnáme druhou polovinu jáhel. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Pokud chceme, aby nám “vznikl” jáhelník a bylo vše krásně ztuhlé, necháme vychladnout, jinak ihned podáváme.
Dejte vědět svým přátelům...
60
0
100