Pečené jáhly s ovocem

60%

Porcí

6

Vaření

50 min

Hlasuj

Ingredience

  • 200 g jáhel
  • 750 ml mléka
  • 8 polévkových lžic medu
  • 200 g švestek
  • 500 g jablek
  • 4 lžíce vanilkového biopudinku
  • 2 kávové lžičky skořice
  • 1 lžíce karobu
  • máslo

Jáhly a ovoce, to jde k sobě. Kombinace švestek a jeblek překvapivě také. Na konec léta či začátek podzimu je to ideální jídlo k obědu. V zimě můžete vynechat švestky a dát jen jablka.

Postup:

Jáhly uvaříme v mléce doměkka a jakmile lehce vychladnou, osladíme je medem. Jablka si umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Švestky umyjeme a vypeckujeme.

Dortovou formu nebo vyšší plíšek vymažeme máslem a urovnáme polovinu jáhel, kterou jsme obarvily karobem.

Naskládáme švestky. Jablka smícháme se skořicí a pudinkem a rozvrstvíme na švestky. Na vrch urovnáme druhou polovinu jáhel. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.

Pokud chceme, aby nám “vznikl” jáhelník a bylo vše krásně ztuhlé, necháme vychladnout, jinak ihned podáváme.

jahly-recept-deti jáhlový-nákyp recept-deti-jahly svestky-recept-deti recept-jahly-svestky

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
60 0 100
-->