pečená treska

Pečená treska s bramborovo-hráškovou kaší

Hlasuj

Ingredience

  • 400 g brambor
  • 350 g mraženého (čerstvého) hrášku
  • voda a sůl na vaření
  • 40 g másla
  • cca 100 ml mléka
  • (čerstvě mletá sůl)
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • Na ozdobu: několik kuliček hrášku a ředkvičky

Ingredience na rybu (na 1 porci vždy):

1 filet tresky

špetka čerstvě mleté soli

1/2 kávové lžíce koření Fish & Chicks SONNENTOR

pár kapek panenského olivového oleje

Připravte si chutné jarní jídlo

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka v osolené vodě.  V dalším hrnci si uvaříme hrášek, případně pokud chceme ušetřit nádobí, můžeme hrášek přidat k bramborám těsně před koncem vaření.

Během vaření si připravíme rybu na pečení. Na plech s pečícím papírem položíme filet a každý z nich lehce osolíme a posypeme kořením. Zakápneme olivovým olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C (ideálně s funkcí páry, aby nebyl filet vysušený). Podle tloušťky filetu pečeme zhruba 15-20 minut.

Scedíme vodu a dáme si bokem pár kuliček hrášku na zdobení. Ještě teplé brambory i s hráškem rozšťoucháme. Ochutnáme, jestli jsou dostatečně slané a případně lehce dosolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek a přichystáme si ruční šlehač. Tím postupně zapracujeme po kouscích máslo a mléko. Jakmile je kaše hladká, ještě jednou ochutnáme, případně dle chuti dochutíme a můžeme servírovat.

Pro potěchu oka přidáme na kaši kuličky hrášku a nakrájenou ředkvičku.

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte :-) Nic vám pak neuteče.

pečený filet tresky treska-receptrecept z ryby

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0