pecena-slepice2

Pečená slepice

Porcí

4-5

Hlasuj

Ingredience

  • 1 slepice
  • 3 cibule
  • 150 g slaniny
  • 3 velké mrkve
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • 5 kuliček celého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 lžíce sádla

Postup:

Slepici dáme vařit do hrnce s osolenou vodou, přidáme bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme hodinu.

Na sádle restujeme nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a mrkev na kolečka. Na tento základ vložíme předvařenou slepici, kterou můžeme ještě lehce osolit a podlijeme trochou vývaru. Koření vybereme a přidáme do pekáče, který vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Pečeme již odkryté, aby se nám udělala kůrka.

Slepici hlídáme, aby se nespálila, v průběhu pečení alespoň jednou otočíme, případně můžeme podlít vývarem.

Jakmile je slepice měkká, vyjmeme koření. Podáváme například se šťouchaným bramborem a přidáme základ (cibule, mrkev a slanina).

pecena-slepice pecena-slepice2

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->