Ingredience
- Dýně hokaido
- stejné množství jako pokrájené dýně nové brambory
- 3 snítky rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
Konečně začínají postupně dozrávat dýně. Letos se opět zase urodilo. Ještě na nás na záhonu čeká takových deset kousků. Konec léta a podzim si nedovedu představit právě bez pečené dýně s bramborami, olivovým olejem a bylinkami. Už jen ta vůně, když se peče… no co vám budu povídat, vyzkoušejte ji doma také.
Postup:
Dýni řádně omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky. Brambory také omyjeme a nakrájíme na měsíčky/půlky – pokud máme malé brambůrky, tak je necháváme celé.
Vše dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a přidáme celé snítky rozmarýnu a prolisovaný česnek. Protřepeme a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Podáváme např. se zakysanou smetanou.
Doba pečení záleží na velikosti kousků, zhruba 35-45 minut.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100