Pečená dýně Hokaido s bramborami

100%

Hlasuj

Ingredience

  • Dýně hokaido
  • stejné množství jako pokrájené dýně nové brambory
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl

Konečně začínají postupně dozrávat dýně. Letos se opět zase urodilo. Ještě na nás na záhonu čeká takových deset kousků. Konec léta a podzim si nedovedu představit právě bez pečené dýně s bramborami, olivovým olejem a bylinkami. Už jen ta vůně, když se peče… no co vám budu povídat, vyzkoušejte ji doma také.

Postup:

Dýni řádně omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky. Brambory také omyjeme a nakrájíme na měsíčky/půlky – pokud máme malé brambůrky, tak je necháváme celé.

Vše dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a přidáme celé snítky rozmarýnu a prolisovaný česnek. Protřepeme a dáme péct do předem vyhřáté trouby.

Podáváme např. se zakysanou smetanou.

Doba pečení záleží na velikosti kousků, zhruba 35-45 minut.

dyne_hokaido_recept

pecena_zelenina

pecena_hokaido_recept

recept_pecenou_dyni

pecena_dyne

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->