domaci-pomazanka

Paprikovo-rajčatová pomazánka

50%

Hlasuj

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 4 rajčata
  • červené papriky
  • 1 Cottage sýr
  • 1 zakysaná smetana
  • olivový olej
  • špetka soli
  • 1 stroužek česneku
  • pár lístků bazalky

Postup:

Očistíme a umyjeme zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji restovat na rozpálený olivový olej (stačí kapka). Mezitím si nakrájíme papriku a rajčata, taktéž na drobné kousky. Nejdříve přidáme papriku, kterou necháme osmahnout, až poté přidáme rajčata. Lehce osolíme, průběžně mícháme a počkáme, až nám rajčata pustí šťávu.

Česnek oloupeme, rozdrtíme a přidáme společně s nasekanými lístky bazalky. Už jen lehce necháme provařit a odstavíme z plamene, necháme 10 minut bokem.

V míse smícháme Cottage sýr se zakysanou smetanou a po 10 minutách přidáme i zeleninovou směs. Důkladně promícháme, ochutnáme a případně dochutíme.

Dáme chladit do lednice.

Podáváme s jakýmkoliv pečivem nebo třeba i k pečeným bramborům, vařeným těstovinám…

paprikovo-rajcatova-pomazanka

domaci-pomazanka

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100 2
-->