nadivka-jarni-recept

Nádivka s polníčkem

80%

Porcí

5

Příprava

15 min

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 10 rohlíků
  • 500 ml mléka
  • 1 polévková lžíce sádla
  • 250 g slaniny
  • 3 cibule
  • 300 g polníčku
  • 2 stroužky česneku
  • 6 vajec
  • 4 kávové lžičky dijonské hořčice Boneco
  • špetka muškátového oříšku
  • čerstvě mletá sůl a pepř

Nádivek je spousta. Skvěle se hodí k pečenému masu, teď na jaře hlavně k pečenému kuřátku, králíkovi nebo jehněčímu. Když ji pak ještě pokapete výpekem, tak nemá chybu. Dobrá je ale i samotná. Teď jak jsme byli všichni nachlazení, tak jsem na ni dostala zrovna chuť, ale co si budeme povídat, nejsem Maruška z 12 měsíčků, takže kopřivy jsem neměla kde sehnat. Naštěstí zásoby zeleniny a ovoce máme vždy dostačující a usmíval se na mě v míse i polníček.

Protože jsem nádivek upekla už spoustu, chtěla jsem přidat ještě něco dalšího méně tradičního. Navíc jsem měla chuť na něco pikantnějšího, takže mi do ruky přišla dijonská hořčice Boneco. Nepřeháněla jsem to s ní kvůli dětem, ale i tak byla v nádivce cítit a musím říct, že jde o povedenou změnu.

Co se týče formy/plechů na nádivku, tak dávám přednost těm nižším, aby se nádivka lépe a rychleji propekla – navíc ten vypečený křupavý vrch mám stejně nejradši :-)

Jak na dijonskou nádivku s polníčkem?

Jako první nakrájíme rohlíky – nejdřív podélně, pak na polovinu a na malé kousky. Dáme je do mísy, zalijeme mlékem a lehce osolíme a opepříme. Žloutky oddělíme od bílků – žloutky rozkvedláme společně s hořčicí a přimícháme do mísy.

Na sádle orestujeme nakrájenou slaninu a cibulku, pěkně dozlatova, nakonec přidáme nakrájený česnek – stačí na minutku.

Jako poslední vyšleháme bílky se špetkou soli.

Formu lehce vymažeme sádlem a omyjeme polníček. Na řadu přichází smíchání všech ingrediencí: do mísy přistrouháme špetku muškátového oříšku, přimícháme slaninu s cibulkou a česnekem, polníček a jako poslední opatrně vmícháme našlehaný bílkový sníh. Rozetřeme do formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme zhruba 30-35 minut.

Po vytažení z trouby můžeme ihned podávat.

 

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu) – přihlášením dáváte souhlas s odběrem novinek z blogu Recepty dětem.

Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracovávám konkrétně za účelem zasílání newsletterů -novinek z blogu. Stisknutím tlačítka "Registrovat se" dáváte automaticky souhlas. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje.

Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte :-) Nic vám pak neuteče.

 

velikonocni-nadivka-s-polnickem nadivka-s-polnickem pitny-rezim nadivka-jarni-recept nadivka-velikonoce recept-nadivka recept-na-jarni-nadivku

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
80 0 100 5