Ingredience
- 280 g mrkve
- 150 g povoleného másla
- 350 g hladké mouky
- z 1/2 citronu citronové kůry
- 8-10 polévkových lžic mléka
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
- 3 jablka
- 50 g másla
- 2 lžíce medu
- 1 kávová lžička mleté skořice
- 1 vejce
Musím se vám k něčemu přiznat. Jsem závislá na mrkvových rohlíčcích! Jako vážně. V pekárně, kterou máme kousek od práce je nedávno začali prodávat a já bych se jich ujedla :-)) Snažím se tam nechodit moc často, kupuji si je tak 1-2 krát týdně :-)) K dopolední kávě značka ideál za 15 kaček. A celou dobu si říkám, že je musím upéct i doma. Takže jsem se do nich o víkendu pustila. Nutno dodat, že ty z pekárny jsou takové víc vláčnější, ale zase doma všichni naznali, že radši více křupavé a vzhledem k tomu, že o ně byl v neděli docela boj, tak jim to věřím. Byla jsem ráda, že jsem si jeden tajně schovala na pondělní snídani
Takže pokud se nebojíte, že si vypěstujete podobnou závislost, jako mám já, tak je rozhodně vyzkoušejte.
Miluji recept na mrkvové rohlíčky s jablečnou náplní!
Hned na začátek vám přiznám, že i mistr tesař se utne a v motání rohlíků a rohlíčků nejsem zrovna zdatná. Takže prvních 8 rohlíčků byl docela boj a raději jsem pak dělala větší rohlíky
Jako první si ostrouháme mrkev a nastrouháme ji na jemném struhadle. Přidáme povolené máslo (ne rozpuštěné!), citronovou kůru a mléko. Vařečkou promícháme a postupně nasypeme mouku a moučkový cukr. Vše smícháme a zabalíme do potravinové folie. Já mám teď doma na testování parádní fólii z fresh´n roll (brzy se těšte na recenzi), takže to balení jde samo. A dáme na 60 minut do lednice.
Jablíčka jen lehce okrájíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi s rozehřátým máslem jablíčka orestujeme, přidáme med a skořici na provonění a jakmile změknou, tak sundáme z plamene a necháme vychladnout.
Po vyndání těsta z lednice si ho rozkrojíme na 4 díly. Z každého na pomoučeném vále rozválíme kulatý plát, který rozřízneme na 4, nebo 8 trojúhelníků. Na ty nandáme jablka a od širší části motáme. Kraje raději připlácneme, aby nám náplň nevytekla.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 200 °C po dobu zhruba 30 minut (záleží i na velikosti rohlíčků).
Po vytažení můžeme lehce pomoučit moučkovým cukrem, ale skutečně jen lehce (rohlíčky v cukru už neobaluji).
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů, recenzí a reels receptů.