mrkvova_babovka_bez_cukru

Mrkvová bábovka s ořechy

100%

Porcí

10

Příprava

15 min

Vaření

1 h

Hlasuj

Ingredience

  • 2 hrnky nastrouhané mrkve
  • 1/2 hrnku mletých/drcených vlašských ořechů
  • 2 hrnky špaldové mouky hladce mleté
  • 2 kávové lžičky skořice mleté
  • 3 kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 280 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 4 polévkové lžíce medu
  • 2 vejce

Ideální podzimní kombinace? Mrkev a ořechy. Pokud souhlasíte, pusťte se do této bábovky, která je navíc bez cukru. Jen ji musíte krapet déle péct, a pokud nejste zvyklí na hutnější těsto z celozrnné mouky, tak doporučuji nahradit špaldovou mouku za hladkou mouku.

Upečte si mrkvovou bábovku s ořechy

Mrkev oškrábeme, umyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (pokud pustí hodně šťávy, raději ji slijeme bokem).

Mouku smícháme s kypřícím práškem, skořicí a namletými (nebo jen nadrcenými) ořechy. Přidáme vejce, olej, mléko a mrkev. Jako poslední rozpustíme med a přidáme ho k těstu.

Formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Nandáme těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na celou hodinu. Ihned po vytažení z trouby bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

orechova_babovka_recept

orechy_recept mrkvova_babovka_s_orechy recept_na_babovku_bez_cukru recepty_z_orechu vlasske_orechy_recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 5