medvědí tlapky

Medvědí tlapky – pracny

100%

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 350 g špaldové mouky
  • 150 g vlašských ořechů (namletých)
  • 150 g natura moučkového cukru
  • 250 g másla
  • špetka skořice
  • půl tabulky vysokoprocentní čokolády (nastrouhané)
  • moučkový cukr na obalení

 Pracny, nebo medvědí tlapky? Ať už jim doma říkáte jakkoliv, toto “formičkové cukroví” patří k naprosté stálici. Já ho vždy pekla se strouhanou čokoládou, ale letos jsem ji nahradila oblíbeným troubelickým kakaem a musím říct, že chutnají ještě lépe!

Postup tedy nechávám stejný, ale vy už budete vědět, že jestli chcete, stačí čokoládu vyměnit za 2 polévkové lžíce kakaa. :-)

kakaové cukroví

Využít slevu 10 % na celý nákup a pochutnat si

Upečte si křupavé pracny

Veškeré ingredience smícháme, důkladně vypracujeme, zabalíme do potravinové folie a dáme přes noc odležet do chladu.

Druhý den výtáhneme těsto předem z lednice, aby povolilo.

Formičky si vymažeme máslem. A do nich pak natlačíme těsto.

Pečeme v předem vyhřáté troubě zhruba 15-20 minut na 200 °C (těsto se ve formičce nejdříve vyfoukne, potom splaskne).

Po vychladnutí můžeme obalit lehce v moučkovém cukru.

Kakaová varianta:

pracnykakaové pracnyorechove-cukrovi pracny

Varianta s čokoládou:

medvedi-tlapky medvedi-tlapky2

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 4
-->