makové cukroví

Makové cukroví

100%

Příprava

30 min

Vaření

10 min

Hlasuj

Ingredience

  • 300 g BIO hladké mouky
  • 110 g BIO špaldové mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 80 g mletého máku
  • 2 žloutky
  • 220 g másla
  • rybízová marmeláda na slepení

Máte rádi mák? My ano, a tak mě napadlo ho propašovat i do vánočního cukroví. Těsto je na způsob lineckého cukroví, takže jsem si k tomu koupila i speciální rybízovou marmeládu a nutno dodat, že je to skvělá kombinace. Skvěle by toto cukroví ale mohlo chutnat také s hustými povidly.

Upečte si vánoční cukroví s mákem

Prosejeme si mouky a smícháme je s moučkovým cukrem. Přidáme mletý mák, žloutky a změklé máslo. Nejdříve těsto promícháme lehce vařečkou, pak přendáme na pomoučený vál a hněteme ručně. Je potřeba těsto opravdu důkladně propracovat, nebo použít robot, protože to chvíli zabere.

Jakmile máme těsto důkladně spojené, tak ho dáme do lednice na 30 minut.

Po vytažení z lednice si připravíme plechy s pečícím papírem, rozehřejeme troubu na 180 °C a na pomoučeném vále vyválíme těsto, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary.

Pečeme zhruba 8-10 minut, až těsto zrůžoví, pak vytáhneme a necháme zcela vychladnout.

Cukroví můžeme nechat jen tak, nebo ho slepit rybízovou marmeládou, a pokud chceme, aby nám vydrželo až do Vánoc, tak ho schováme do dobře uzavíratelné krabice.

Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte :-) Nic vám pak neuteče.

 

makové cukroví makove-vanocni-cukrovi slepovane-cukrovicukrovi-na-vanoce makove-cukrovi makove-cukrovi-vanoce makove-linecke slepovane-makove-cukrovi vanocni-cukrovi vanocni-makove-cukrovi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 2