Letní studená polévka

Porcí

6

Příprava

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 600 g rajčat
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 salátová okurka
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • pár kapek citronové šťávy
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • čerstvě mletá sůl a pepř
  • bazalka
  • parmazánové hoblinky

V létě není většinou chuť na teplou polévku, proto jsou dobré zeleninové krémy, které jsou studené. Tato letní studená polévka na způsob gazpacha je ideální volba.

Postup:

Rajčata spaříme vařící vodou – stačí zalít a nechat půl minuty, scedit a oloupat slupku. Okurku oloupáme, nakrájíme na kousky, papriky vyloupeme a také nakrájíme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny .

V mixéru rozmixujeme rajčata, papriky, okurku a cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, citronovou šťávu, špetku soli a mletého pepře, cukr. Natrháme pár lístků bazalky. Promixujeme. Ochutnáme a případně dochutíme podle vlastní chuti.

Přendáme do nádoby, která lze dát do lednice a necháme hodinu chladit.

Před podáváním posypeme parmazánem a přidáme bazalku.

gazpacho

letni-polevka

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->