jahelnik

Kakaovo-višňový jáhelník s ořechy

100%

Porcí

8

Hlasuj

Ingredience

  • 400g jáhel
  • 1,2l vody
  • 5 lžic javorového sirupu
  • 6 lžic kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 100g nasekaných ořechů
  • 100g višní
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 250ml vody
  • 50ml višňové šťávy
  • 1 lžíce Agaru

Postup:

Jáhly uvaříme s vodou (poměr 1:3) a necháme je lehce vychladnout. Poté přidáme nakrájené višně, javorový sirup (5lžic), kakao, skořici a vše smícháme. Veškerou hmotu natlačíme do formy (předem ji vypláchneme studenou vodou!) a necháme ztuhnout. Jakmile je hmota ztuhlá, vyklopíme si koláč z formy, posypeme jej nasekanými ořechy smíchanými s 3 lžícemi javorového sirupu.
Poté psi připravíme buď Agar (ve studené vodě rozpustíme prášek, přivedeme k varu a krátce povaříme. Po odstavení smícháme s višňovou šťávou a necháme lehce zchládnout) nebo želatinu dle návodu (já vařím přímo ve višňové šťávě). Lehce zchládlou želatinou nebo Agarem polijeme opatrně vrch koláče a necháme i ztéct po okrajích. Dáme do chladna, jakmile je želatina ztuhlá, můžeme podávat.

jahelnikjahelnik-priprava 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 3
-->