spaldova-mouka-dezert

Jogurtový koláč s rebarborou a jablky

100%

Porcí

8

Příprava

15 min

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 6 krátkých stonků rebarbory
  • 2 malá jablka
  • 150 g špaldové hladké mouky
  • 50 g celozrnné pšeničné mouky
  • 200 g bílého jogurtu
  • 4 lžíce rýžového sirupu
  • 1 bio vanilkový cukr
  • 10 g kypřícího prášku bez fosfátů
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 3 vejce
  • rýžový sirup na pokapání před pečením
  • olej a mouka na vymazání a vysypání formy

Musím se vám k něčemu veřejně přiznat. Milujeme rebarboru! Na zahradě se objevily konečně první stonky, tak by byla škoda toho nevyužít. Tentokrát jsem zvolila kombinaci s jablky a pustila se do koláče. Zkuste jej také, doma Vás budou milovat.

Jarní koláč – upečte si rebarborový koláč s jablky

Rebarboru si oloupeme a odkrojíme spodní část (ta tvrdá zhruba 1 cm u mladé rebarbory), z jablek odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky.

V míse mixérem lehce promixujeme jogurt, rýžový sirup, vanilkový cukr a vejce, nakonec zašleháme olej.

Smícháme si mouky a kypřící prášek a postupně vmícháme do tekuté části. Musí nám vzniknout hladké těsto bez hrudek.

Kulatou formu vymažeme a vysypeme, nalijeme do ní těsto a poklademe jablka a nakrájenou rebarboru (zhruba na 1 cm kousky). Můžeme klást do kruhu jablka – rebarbora – jablka – rebarbora. Jablka i rebarboru nakonec zakapeme rýžovým sirupem.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C  po dobu zhruba 30 minut.

Podáváme zcela vychladlé a můžeme lehce posypat moučkovým cukrem a přidat pár lístků máty.

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).

recept-rebarbora-kolac dezert-rebarbora rebarbora-kolac-receptspaldova-mouka-dezert

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 1
-->