jogurtovy-kolac

Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

100%

Porcí

20

Příprava

10 min

Vaření

25 min

Hlasuj

Těsto

  • 1 velký kelímek bílého jogurtu
  • 1/2 kelímku žitné celozrnné hladce mleté mouky
  • 1/2 kelímku polohrubé mouky
  • 3 lžíce medu
  • 1/3 kelímku rozpuštěného másla/slunečnicového oleje
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • ovoce (čerstvé/zavařené)
  • 100 g polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 80 g třtinového cukru

Starý recept v novém podání – bezkonkurenční jogurtový koláč s drobenkou. Použijte sezónní ovoce a věřte, že neuděláte chybu.

Postup:

V míse smícháme jogurt, mouku, med, máslo, prášek do pečiva a vejce. Vzniklé těsto rozetřeme na vymaštěnou a vysypanou formu na dort (22 cm / nebo plech) a naskládáme na něj ovoce.

Nakonec připravíme drobenku tím, že rukou promneme všechny k tomu určené ingredience  (polohrubá mouka + máslo + třtinový cukr) a posypeme jí celý koláč. Dáme péct do předem vyhřáté trouby (180°C) zhruba na 25 minut.

Pozn. na velký plech použijte veliký kelímek jogurtu (400 g).

recept-kolac-drobenka

jogurtovy-kolac

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 1
-->