Ingredience
- 230 g hladké mouky
- 3 kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 4 polévkové lžíce mletého kokosu
- 3 vejce
- 230 g bílého jogurtu
- 7 polévkových lžic datlového sirupu
- 100 g + na vymazání formy másla
- na vysypání formy polohrubá mouka
Neděle. Co se vám vybaví jako první, když se řekne nedělní odpoledne a čaj? Mně bábovka.
Doma se mi teď povaluje docela dost sirupů, tak jsem si řekla, že zkusím opět bábovku bez cukru, konkrétně slazenou datlovým sirupem. Původně tedy měla být ještě i ze špaldové mouky, ale ta mi zrovna došla. Ale tak jednou za čas péct jen z klasické mouky vážně neuškodí 🙂
A víte co je super? Nemusíte si ji péct jen v neděli. Fajn bude i v týdnu ke snídani nebo do práce a školy na svačinu 🙂
Bábovka s jogurtem a bez cukru – šup s ní do trouby!
Vymažeme si formu na bábovku tukem (povoleným máslem) a vysypeme hrubou moukou (nebo kokosem).
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Ve větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva a kokos. Postupně pak přidáváme vejce, jogurt, datlový sirup a jako poslední vmícháme rozpuštěné máslo.
Těsto důkladně promícháme a vlijeme jej do formy.
Pečeme zhruba 45-50 minut. Aby se spodek bábovky nespálil, tak jej můžeme po 30 minutách přikrýt alobalem.
Po upečení ihned bábovku vyklepneme (pokud nám to nejde, tak formu otočíme a položíme na ni mokrou utěrku) a necháme vychladnout.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).