zmrzlina-jahodova

Jahodová zmrzlina

Porcí

6

Příprava

10 min

Hlasuj

Ingredience

  • 40-50 jahod
  • 210 g smetany ke šlehání
  • 4 kávové lžičky medu
  • kokosu 2 polévkové lžíce
  • 6 lístků meduňky (natrhané na malé kousky)

Domácí zmrzlina – zmrzka, kdo by si ji nedal. Děti teď vyžadují zmrzlinu častěji než obvykle a není se čemu divit. Venkovní teploty se zdárně šplhají k těm pravým letním. A nemusíte se bát, nebudete potřebovat ani zmrzlinovač.

Vzhledem k tomu, že právě probíhá jedna z nejúžasnějších sezon – sezona jahod – nemůže být moje první letošní zmrzlina jiná než jahodová ♥

Postup:

Jahody lehce pomačkáme, přidáme zbylé ingredience a vše prošleháme ručním mixérem. Dáme do mrazáku.

Po zhruba 1 hodině jsem misku vytáhla a zmrzlinu jsem promíchala, teď stačí už jen vidličkou. Dáme zpět do mrazáku. (Jako bonus jsem vzala 2 formičky srdíčka a nasypala do nich kokos)

Zmrzlinu jsem dělala večer, druhý den jsme si na ní již pochutnávali.

domaci-zmrzlina-jahodova

jahodova-zmrzlina-recept

zmrzlina

zmrzlina-jahodova

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->