jablecno-hruskove-chutney

Jablečno-hruškové chutney

Hlasuj

Ingredience

  • 3 červená jablka
  • 2 hrušky
  • 2 větší cibule
  • 100 ml octa
  • 350 ml vody
  • několik lístků máty
  • 4 velké lžíce medu
  • 1,5 lžičky soli

Tato dobrota je výtečná k pečeným masům. Dělám větší množství s tím, že část se spotřebuje ihned ten den a zbytek si můžete sterilovat do skleniček (15 minut při 80 °C – takto Vám vydrží zhruba měsíc).

Postup:

Jablka a hrušky omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Vše nasypeme do hrnce a zalijeme octem a vodou a přidáme mátu. Vaříme na mírném plameni a průběžně mícháme.

Jakmile se voda s octem téměř vyvaří, přidáme med a sůl. Promícháme a vaříme ještě 10 minut.

V této fázi oddělíme část pro děti a do zbytku přidáme špetku chilli, opět promícháme a ze 3 minuty necháme vařit.

jablecno-hruskove-chutney domaci-chutney

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->