Hruškovo-čokoládový dort

100%

Vaření

40 min

Hlasuj

Ingredience

  • 90 g hladké mouky
  • 60 g kukuřičné mouky
  • špetka soli
  • 3 lžíce kakaa
  • 65 g třtinového cukru
  • 120 g másla
  • 1 celé vejce
  • 2 žloutky
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 130 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 hrušky

Postup:

Mouky společně se špetkou soli, kakaem, 45 g cukru a změklým máslem smícháme v míse. V menší misce si vidličkou vyšleháme jeden žloutek s lžící citronové šťávy a přilijeme k těstu. Rukou vypracujeme těsto, zabalíme do dostatečně velkého kusu potravinové folie a dáme na 30 minut chladit do lednice.

Mezitím co se bude chladit těsto, si nastrouháme čokoládu. Oloupeme hrušky, rozkrojíme podélně a vykrojíme jádřince. Na vrchu lehce nakrojíme tři zářezy (opatrně aby se hruška nerozkrojila zcela). Troubu si dáme předehřát na 200 °C.

Vidličkou vyšleháme smetanu se zbylým jedním žloutkem a vejcem.

Po 30 minutách vyndáme těsto, připravíme si ještě jeden kus potravinové folie, tak aby se těsto lépe vyválelo a nelepilo se. Vložíme jej do formy (je lepší ji vymazat máslem a vysypat moukou), posypeme čokoládou, poklademe hruškami a zalijeme smetanou s vejci. Povrch lehce posypeme zbylým cukrem.

Pečeme zhruba 40 minut.

hruskovo-cokoladovy-dort2

hruskovo-cokoladovy-dort

IMG_8849

IMG_8850

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->