hraskova-polevka

Hráškový krém

Porcí

5

Hlasuj

Ingredience

  • 500 g zeleného hrášku (v sezoně čerstvý, jinak mražený)
  • sůl
  • máslo
  • voda

Hráškový krém je u nás doma velice populární, zvláště když do něj přidám krutony. Na Velikonoce můžete přidat třeba vařené/ztracené vejce.

Postup:

Na másle orestujeme hrášek, lehce osolíme a zalijeme ho vodou.

Necháme vařit doměkka, lehce vychladit a rozmixujeme tyčovým mixérem.
V tuhle chvíli můžete oddělat porci pro dítě a pro nás starší přidat česnek, sůl a pepř a nakonec podávat třeba s krutuny.

hraskova-polevka

hraskovy-krem-recept

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0
-->