jak-upect-frgal

Frgál

50%

Hlasuj

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g hrubé mouky
  • 120 g tuku (sádlo nebo máslo)
  • 120 g cukru
  • 30 g čerstvého droždí
  • 2 žloutky
  • 250 ml mléka
  • špetka soli

Moje kamarádka Zuzka peče jedny z nejlepších frgálů. Tento mi dovezla na jednu z návštěv, a tak jsem ji přemluvila, aby se se mnou, tím pádem i s Vámi, podělila o svůj recept.

Postup:

Náplň: mletý mák s cukrem spařený vřelým mlékem s trochou másla, mandle, bílá čokoládová poleva, nebo třeba hrušková povidla, tvaroh, marmelády a podobně..

Připravíme si kvásek z mléka, droždí, cukru a 2 lžic mouky. Kvásek přidáme ke zbytku ingrediencí a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout.

Rozválíme 3 kruhové koláče (poměrně tenké) a necháme ještě chvíli odpočinout, potřeme náplní a můžeme i posypat drobenkou (máslo, cukr, mouka), dobře vykynuté necháme péct ve vyhřáté troubě na 220 °C, aby byly okraje upečené dozlatova.

Po upečení okraje potřeme směsí (cukr, rum a smetana nebo pro děti jen rozpuštěné máslo).

recept-na-frgal jak-upect-frgal

frgal-domaci-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100 4
-->