Filet z pstruha

50%

Porcí

4

Příprava

5 min

Vaření

15 min

Hlasuj

Ingredience

  • 4 filety z pstruha
  • pár kapek citronové šťávy
  • 200 g mraženého hrášku
  • 200 g mražené kukuřice
  • máslo
  • sůl
  • rohlík/toasty

Ryby jsou zdravé, to ví snad každý z nás. Přesto v našem jídelníčku tak časté nejsou. Přitom je to veliká škoda, protože jsou navíc i velmi chutné. Tento recept si můžete připravit kdykoliv během roku, ale bude se vám hodit i ke štědrovečernímu stolu, pokud někdo z rodiny nemá rád klasického kapra s bramborovým salátem.

Postup:

Rybí filety mají velikou výhodu v tom, že s nimi není téměř žádná práce. Necháme na něm kůži a lehce osolíme.

Rozehřejeme si pánev, rozpustíme plátek másla a vložíme filety stranou, na které je kůže. Necháme opéct a otočíme na druhou stranu. Filety bývají tenké, tak hlídáme, aby se nespálily. Jakmile jsou hotové, lehce zakápneme pár kapkami citronu a vyndáme z pánve.

Jako přílohu můžeme použít vařenou kukuřici a hrášek – mražené dáme do lehce osolené vody s kouskem másla a uvaříme. Plus já přidala navíc i opečené nakrájené rohlíky – opekla jsem přímo na pánvi, kde jsem dělala filety.

filet-pstruha-recept pstruh-vanoce vanoce-ryba-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100
-->