recept z dýně

Dýňové tiramisu

100%

Porcí

20

Příprava

30 min

Vaření

15 min

Hlasuj

Ingredience

  • malá dýně hokkaido
  • 500 g mascarpone
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1-2 zarovnané kávové lžičky bio skořice mleté
  • 2 zarovnané polévkové lžíce medu
  • cca 30 cukrářských piškotů
  • 1,5 tabulky čokolády
  • 2 lžíce mléka
  • holandské kakao na posypání

Jiřík měl v týdnu ve školce dýňování – dlabalo se, byly nějaké úkoly, zdobily se polštáře… super akce. A pro maminky byla taková výzva: připravte něco z dýně a na místě se bude hlasovat o nejlepší recept. Celkem bylo 9 soutěžních receptů a musím uznat, že jeden lepší jak druhý. Hlavně co talíř, to originál. Nic se neopakovalo. Takže klobouk dolů. A protože jsem fotku dávala na IG, tak se hodně z vás ozvalo, že byste ocenili recept, tak ho tady máte. 🙂

Podzimní verze tiramisu vás dostane

Jako první si upečeme dýni. Klasicky ji umyjeme, očistíme, vydlabeme semínka a dužinu a dýni nakrájíme na drobné kousky, aby se dlouho nepekla. Dáme na plech s pečícím papírem a šum s ní do trouby. Pečeme na 200 °C zhruba 15 minut.

Po upečení dýni rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme vychladnout. V menším hrnci rozpustíme čokoládu s trochou mléka a také necháme vychladnout.  (pozn. pro dospělé můžeme klidně namáčet piškoty v kávě, ale pro děti jsem chtěla čoko variantu)

Pak přimícháme mascarpone, skořici, med a lehce promícháme.

Bokem si vyšleháme smetanu a až jako poslední ji přidáme do směsi. Vše promícháme, ochutnáme a můžeme jít plnit misky. Když se vám bude zdát směs málo sladká, nezapomeňte na to, že cukrářské piškoty jsou sladké, takže se to pěkně vyrovná.

Piškoty namáčíme do rozpuštěné čokolády a vrstvíme do misek s připravenou směsí. Na závěr posypeme lehce kakaem a dáme do chladna alespoň na 2 hodiny.

 

dyne-recept dyne-tiramisu dynove-tiramisu recept-na-dynove-tiramisu recept-na-netradicni-tiramisu tiramisu tiramisu-z-dyne-hokaido

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100