Dušené telecí na kořenové zelenině

24%

Hlasuj

Ingredience

  • 500 g telecí kýty
  • 3 velké cibule
  • 3 větší mrkve
  • 2 petržele
  • půlka většího celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • snítka tymiánu
  • 4 kuličky nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • sůl
  • 500 ml hovězí vývar
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

Veškerou zeleninu si očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, jakmile zezlátne, přidáme k ní nakrájený česnek. Přidáme veškerou kořenovou zeleninu a necháme ji opéct. Přidáme bobkový list, tymián, nové koření i pepř, promícháme.

Přidáme postupně všechno maso, které jsme nakrájeli na kousky a lehce osolili. Necháme jej zatáhnout a přilijeme červené víno, které necháme zcela vyvařit. Poté přidáme teplý hovězí vývar a necháváme dusit, dokud maso zcela nezměkne.

Vyndáme bobkové listy a koření, omáčku můžeme rozmixovat tyčovým mixérem nebo nechat zeleninu vcelku.

Podáváme například se šťouchaným bramborem.

dusene-teleci

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
24.137931034483 0 100
-->