Dopékaný kohout

0%

Porcí

4

Hlasuj

Ingredience

  • 1 mladý kohout
  • 1 cibule
  • 2 menší mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 bobkový list
  • snítka libečku
  • 5 kuliček nového koření
  • 7 kuliček černého pepře
  • sůl
  • voda na zalití

Postup:

Kohouta vložíme do velkého hrnce, kořenovou zeleninu okrájíme, umyjeme a vložíme do hrnce. Cibuli oloupeme jen svrchní slupku, lehce ji nařízneme a přidáme do hrnce.

Osolíme a přidáme veškeré koření a libeček. Zalijeme vodou, aby byl kohout ponořený a dáme vařit.

Vaříme na mírném plameni, zhruba 2 hodiny.

Kohouta dáme na pekáč, přilijeme 2 naběračky vývaru a dáme ho dopéct do předem vyhřáté trouby na 180 °C, aby se nám vytvořila kůrka. Během pečení podléváme.

Vývar můžeme použít jako polévku a kohouta podáváme např. s nádivkou.

dopekany-kohoutnadivka-a-kohout

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->