Domácí zmrzlina – vanilková a čokoládová

Hlasuj

Ingredience

  • rýžový sirup
  • 400 ml 40% smetany
  • 400 ml 12% smetany
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 70 g 85 % čokolády
  • 2 žloutky

Postup:

Smetany nalijeme do hrnce, přidáme žloutky, které rozmícháme a sirup – já dala pro začátek 2 velké lžíce. Vanilkový lusk rozřízneme a z jedné jeho poloviny vyjmeme nožem semínka. Zbytek lusku můžeme dát vařit do hrnce.

Hlídáme teplotu pomocí teploměru a dosladíme rýžovým sirupem dle chuti. Jakmile dosáhne teplota 85 °C, necháme již jen 2 minuty zahřát (plamen stáhneme, aby se teplota již nezvyšovala) a vypneme.

Rozdělíme smetany do dvou nádob, které můžeme vložit do mrazáku. Do jedné dáme čistě vanilkovou a do druhé si přistrouháme čokolády a kousky jen tak nalámeme na kousky. Promícháme a dáme mrazit.

Zhruba po 2 a 1/2 až 3 hodinách zmrzlinu promícháme a dáme zpět.

Druhý den již bude zmrzlina připravena k podávání.

priprava-domaci-zmrzliny navod-domaci-zmrzlina-vanilka domaci-cokoladova-zmrzlina-receptdomaci-zmrzlina-recept

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->