Ingredience
- rýžový sirup
- 400 ml 40% smetany
- 400 ml 12% smetany
- 1/2 vanilkového lusku
- 70 g 85 % čokolády
- 2 žloutky
Postup:
Smetany nalijeme do hrnce, přidáme žloutky, které rozmícháme a sirup – já dala pro začátek 2 velké lžíce. Vanilkový lusk rozřízneme a z jedné jeho poloviny vyjmeme nožem semínka. Zbytek lusku můžeme dát vařit do hrnce.
Hlídáme teplotu pomocí teploměru a dosladíme rýžovým sirupem dle chuti. Jakmile dosáhne teplota 85 °C, necháme již jen 2 minuty zahřát (plamen stáhneme, aby se teplota již nezvyšovala) a vypneme.
Rozdělíme smetany do dvou nádob, které můžeme vložit do mrazáku. Do jedné dáme čistě vanilkovou a do druhé si přistrouháme čokolády a kousky jen tak nalámeme na kousky. Promícháme a dáme mrazit.
Zhruba po 2 a 1/2 až 3 hodinách zmrzlinu promícháme a dáme zpět.
Druhý den již bude zmrzlina připravena k podávání.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100