Domácí těstoviny

Hlasuj

Ingredience

  • 400 g hladké mouky (typ 00)
  • 8 žloutků (nebo 4 celá vejce)
  • 2 lžíce vody

Postup:

Na připravený vál nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vajíčka nebo jen žloutky (pokud děláme těsto ze žloutků, je jemnější). Přidáme dvě lžíce vody. Pomocí vidličky začneme vejce postupně spojovat s moukou.

Jakmile je směs dostatečně spojená, začneme ji hnětat ručně. Zabere to zhruba 10 minut, je potřeba získat hladké a kompaktní těsto – hněteme tak, že spodní částí dlaní ho stlačujeme a pak odtlačíme od sebe – přeložíme v polovině, otočíme o 180 °, opět stejným způsobem stiskneme a vše znovu opakujeme – obracíme stále stejným směrem.

Až je těsto skutečně pěkně hladké, zabalíme ho do potravinové folie a dáme na hodinu do lednice.

Po vyndání si těsto rozkrojíme na 4 díly, na poprášeném vále jej vyválíme a tenký plát, přeložíme jako palačinku (budou nad sebou 3 vrstvy těsta) a nakrájíme na nudle – pokud chceme použít jako tortellini, vyválíme těsto zhruba na 2 mm.

Tyto těstoviny není nutné sušit, přímo se mohou vařit – ve vroucí lehce osolené vodě, zhruba 3 minuty.

testoviny-domaci

domaci-testoviny

testoviny

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->