Domácí rybízová marmeláda – červený rybíz

0%

Hlasuj

Ingredience

  • 1 kg červeného rybízu
  • 1 kg cukru krupice

Postup:

Rybíz důkladně obereme od lístků a stopek, umyjeme ve studené vodě. Rozmixujeme v mixéru a dáme do hrnce společně s cukrem.

Vzhledem k tomu, že rybíz obsahuje velké množství pektinu, nejsou nutné želírovací prostředky. Necháme vařit 1 hodinu, občas promícháme.

Během vaření si nachystáme sklenice. Pokud používáme starší, tak je důkladně umyjeme a očistíme, aby se marmeláda nekazila.

Ještě horkou marmeládu naplníme do sklenic, důkladně zatáhneme víčkem a otočíme dnem vzhůru na 24 hodin.

domaci-marmelada-cerveny-rybiz

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně přípravy rybízové marmelády a to, zda necháváte i se zrníčky, nebo nějak pasírujete? Děkuji za odpověď. Zuzana Modlová

  • Gabriela Sedláková 9 roky dříve

    Hezký den, nepasíruji, nechávám tak jak je 🙂

  • Napiš komentář

    -->