Domácí pečený čaj

100%

Hlasuj

Ingredience

  • 3 kg ovoce
  • 800 g – 1 kg třtinového cukru
  • 1 citron
  • 3 lžičky skořice
  • 8 hřebíčků
  • 1 badyán

Postup:

Jsou dvě možnosti. Buď budete čaj péct přímo z čerstvého ovoce, které je momentálně k dispozici nebo si část ovoce musíte předem zamrazit.

Veškeré ovoce musí být důkladně očištěné, omyté a pokud jsou tam větší kusy (např. jahody, meruňky), tak je nakrájíme. Citron omyjeme, nakrájíme na kolečka, přidáme do velkého pekáče k ovoci.

Vložíme do trouby na 230 °C na 20 minut, pak přisypeme veškerý cukr, skořici, hřebíček a badyán a pečeme zhruba hodinu, za předpokladu, že jsme použili i mrazené ovoce, jinak stačí cca půl hodina. Pokud máme ovoce  v hlubším plechu nebo pekáči, občas jej promícháme.

Ihned po vyndání plníme horkým ovocem umyté sklenice, které otočíme na 24 hodin dnem vzhůru

Na podzim nebo v zimě stačí jen otevřít sklenici, do hrnku dát pár lžiček ovoce a zalít horkou vodou.

Pozn. Tato verze je vhodná pro děti, pokud ovšem chceme určité “přilepšení” pro dospělé, tak se k ovoci při pečení přilívá několik lžic rumu.

peceny-caj

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->