koblihy-pecene-recept

Domácí koblihy – pečené

100%

Vaření

15 min

Hlasuj

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 40 g cukru krupice
  • 1 žloutek
  • 50 g másla
  • špetka soli
  • 40 g čerstvého droždí
  • 1 bio vanilkový cukr
  • domácí marmeláda/ povidla/ čokoláda
  • kousek másla na potření

Pečené koblihy jsem zkoušela již jednou ve formě muffinů. Tentokrát jde o jiný postup, který není náročný na přípravu a rozhodně jej ocení všichni ti, kteří nechtějí koblihy klasicky smažit.

Recept na pečené koblihy

Připravíme si kvásek z mléka, cukru a droždí. Přidáme ke zbytku ingrediencí a vypracujeme těsto. Necháme vykynout zhruba hodinu na teplém místě.

Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme lžíci náplně, druhým kolečkem přikryjeme a důkladně stlačíme okraje.

Naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout ještě 15 – 20 minut. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu  12-15 minut dozlatova.

Ihned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Pokud vás zajímá, co je u mě nového, přihlašte se k odběru chutných novinek.

pecene-koblihy koblihy-recept-peceni domaci-pecene-koblihykoblihy-pecene-recept

Summary
Recipe Name
Pečené koblihy
Published On
Average Rating
0 Based on 1 Review(s)

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 5
-->