Ingredience
- 500 g jemných ovesných vloček
- 100 g dýňových semínek
- 30 g slunečnicových semínek
- 50 g bílého sezamu
- 25 + 25 g lyofilizovaných malin
- 50 g medu
- 80 g kokosového oleje
- 80 g hořké čokolády
Co že je granola vůbec zač?
Předpokládám, že jste o ní už určitě slyšeli, případně si na ní doma i pochutnáváte. Když bych to hodně zjednodušeně řekla, tak je to zapečené müsli. Respektive základ mívají většinou stejný – vločky, ale s tím rozdílem, že granola se peče s nějakým tukem v troubě. Takže pak krásně křupe.
Na internetu najdete spoustu receptů a postupů. Není se čemu divit. Do základu můžete přidat různé druhy semínek, ořechů, ovoce i čokolády. A pokaždé tak v kuchyni vykouzlit jinou dobrotu. Já tentokrát sáhla po malinách, protože ty naše nejmladší doslova žere. A doplnila je o hořkou čokoládu a semínka.
Upečte si domácí granolu
Troubu si předehřejeme na horkovzduch na 150 °C.
V míse smícháme vločky, semínka a 25 g malin.
V kastrolku rozpustíme kokosový olej a med a zamícháme do sypké směsi.
Vše důkladně promícháme a rozvrstvíme na plech s pečícím papírem. Dáme do trouby na 10 minut.
Plech pak vytáhneme, vše promícháme a vrátíme na dalších 10 minut do trouby.
Opět promícháme a přisypeme část čokolády (stačí cca 1/3). Vrátíme na posledních 5 minut do trouby.
Po vytažení necháme zcela vychladnout a až pak vmícháme zbylou čokoládu a 25 g malin.
Uchováváme v dobře těsnící dóze.
Dobrou chuť!
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů, recenzí a reels receptů.