recept_na_coleslaw

Domácí Coleslaw

75%

Příprava

15 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 2 mrkve mrkve
  • 1 menší cibule
  • 200 g kvalitní majonézy
  • 50 g bílého jogurtu
  • čerstvě mletá sůl a pepř
  • cukr
  • citronová šťáva

Asi málo z nás ví, že salát Coleslaw pochází z Holandska (Koolsla v holandštině znamená zelný salát). Většina jeho původ totiž připisuje Američanům, protože právě ve Spojených státech získal teprve na své popularitě. Známý je hlavně v řadě fast foodů a u nás se proslavil díky KFC. Rozhodně na něj ale nemusíte chodit sem, lepší bude, když si jej stejně jako já připravíte doma.

Vzhledem k tomu, že tu je podzim a za chvíli zima, tak dejte přednost právě takovým salátům před zeleninovou přílohou v podobě rajčat a okurek, které chutnají jako chemický koktejl. Ale i během jara a léta si jej klidně dopřejte třeba ke grilovaným masům.

Jak si doma připravit Coleslaw

Zelí umyjeme a nakrouháme na hrubém struhadle nebo v robotu. Dáme do větší mísy a mačkáme. Zelí bude pouštět šťávu, kterou slijeme pryč. Mačkáme alespoň 5 minut. Čím déle budeme zelí mačkat, tím bude pak jemnější. Přidáme mrkev a cibuli, kterou nejdříve oškrábeme a nastrouháme také na struhadle. Lehce osolíme, opepříme a dáme zhruba 1 lžičku cukru a zakapeme trochou citronové šťávy. Promícháme a přidáme majonézu a bílý jogurt. Opět promícháme a dáme alespoň na půl hodiny odstát.

Ještě jednou promícháme a ochutnáme, zda nepotřebuje salát nějak dochutit a můžeme podávat.

domaci_coleslaw recept_na_coleslaw

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
75 0 100 12