domaci_brumici_recept

Domácí Brumíci

59%

Porcí

12

Příprava

8 min

Vaření

20 min

Hlasuj

Like 30

Ingredience

  • 150 g špaldové mouky hladce mleté
  • 3 vejce
  • 80 g povoleného másla
  • 100 ml mléka
  • 4 polévkové lžíce rozinek
  • 2 zarovnané kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 polévkové lžíce světlého karobu
  • špetka soli

Kdo by je neznal. Jejich problém vidím v tom, že jsou zbytečně přeslazení a celkově složení za moc nestojí. Domácích variant najdete na internetu spoustu. Sama jsem tu jednu měla, ale postupem času prošla menšími úpravami, a tak vznikl zcela nový recept.

Nejdřív jsem pekla s třtinovým cukrem, pak s medem a skončila jsem u verze slazené rozinkami.

Mimochodem food styling je dílem dětí, což zřejmě poznáte :-))

Jak si upéct domácího Brumíka

Prvně si namočíme rozinky do mléka. Necháme je tak alespoň 15 minut, a pak je rozmixujeme.

Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky jen lehce prošleháme s povoleným máslem. Přidáme k nim mouku, promícháme vařečkou.

Rozinky s mlékem přidáme k těstu. Jako poslední přidáme vyšlehaný sníh.

Nandáme do silikonové formy a necháme si zhruba 1/3 těsta, kterou obarvíme karobem a dáme do formiček.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut.

Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).

domaci_brumik_recept brumik_bez_cukru zdravy_brumik_pro_deti domaci_brumici_recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
58.823529411765 0 100 51