cuketova-musaka

Cuketová musaka

100%

Porcí

5

Hlasuj

Ingredience

  • 2 malé cukety
  • 500 g brambor
  • 500 g rajčat
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml mléka
  • 250 ml smetany
  • 4 vejce
  • sůl, pepř
  • hrst petržele a pažitky
  • 200 g cottage
  • olej

Postup:

Cukety a brambory očistíme a umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji necháme změknout nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, která jsme si nakrájeli. Lehce osolíme a opepříme, necháme podusit ve vlastní šťávě.

Rozšleháme mléko, smetanu a vejce. Přidáme cottage sýr. Bylinky si nadrobno nasekáme.

Vymastíme si menší plech, na dno naskládáme brambory, dále cukety (obě vrstvy lehce osolíme). Posypeme bylinkami. Navrstvíme rajčata a směs mléka, smetany, vajec a cottage.

Takto střídáme vrstvy, dokud se nedostaneme až na okraj plechu. Poslední vrstva by měla být smetana.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, dokud nejsou brambory měkké a vrchní vrstva nezezlátne.

zapecena-cuketa cuketova-musaka

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 4
-->