jablecny_kolac_bez_cukru

Čokoládový koláč s jablky

100%

Porcí

15

Příprava

10 min

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 300 g špaldové hladké mouky
  • 100 g kukuřičné hladké mouky
  • 1 velký (400 g) bílý jogurt
  • 4 polévkové lžíce medu
  • 2 kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 80+50 g povoleného másla
  • 4 vejce
  • 1 tabulka kvalitní čokolády
  • jablka

Byl jednou jeden strom. Ten strom měl každý rok spoustu chutných jablíček. Přichází podzim, jabka dozrávají a některá už i padají… tak nějak by mohla začínat pohádka o jablečném koláči. Až na to, že tohle není pohádka, ale recept… i když :-)

Kombinace čokolády a jablek je parádní, o tom žádná. Pokud máte sladká jabka, není třeba pak už doslazovat cukrem, stačí trocha medu. Tentokrát jsem navíc zkusila přidat kukuřičnou mouku ke špaldové a výsledek byl skutečně moc dobrý. Takže pokud přemýšlíte, co si upéct jako nedělní dezert nebo jen tak v týdnu do práce a do školy, tak tenhle koláč stojí za vyzkoušení.

Jak si upéct čokoládový koláč plný jablek

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s 50 g másla.

Smícháme mouky s práškem do pečiva. Přidáme jogurt, med, 80 g povoleného másla a vejce. Vše pořádně promícháme vařečkou. Jako poslední přidáme rozpuštěnou čokoládu a nakrájená jablka na malé kousky.

Pekáček nebo menší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, nandáme těsto a uhladíme. Nahoru dáme ještě pár nakrájených jablek na plátky.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 30 minut.

recept_na_jablecny_kolac podzimni_recept_jablecny_kolac cokoladovy_kolac_recept jablecny_kolac_bez_cukru cokoladovy_kolac_jablka jablecny_dezert_cokolada podzimni_kolac_jabka recepty_detem recepty_z_jablek

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100 3