Ingredience
- 300 g špaldové hladké mouky
- 100 g kukuřičné hladké mouky
- 1 velký (400 g) bílý jogurt
- 4 polévkové lžíce medu
- 2 kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 80+50 g povoleného másla
- 4 vejce
- 1 tabulka kvalitní čokolády
- jablka
Byl jednou jeden strom. Ten strom měl každý rok spoustu chutných jablíček. Přichází podzim, jabka dozrávají a některá už i padají… tak nějak by mohla začínat pohádka o jablečném koláči. Až na to, že tohle není pohádka, ale recept… i když 🙂
Kombinace čokolády a jablek je parádní, o tom žádná. Pokud máte sladká jabka, není třeba pak už doslazovat cukrem, stačí trocha medu. Tentokrát jsem navíc zkusila přidat kukuřičnou mouku ke špaldové a výsledek byl skutečně moc dobrý. Takže pokud přemýšlíte, co si upéct jako nedělní dezert nebo jen tak v týdnu do práce a do školy, tak tenhle koláč stojí za vyzkoušení.
Jak si upéct čokoládový koláč plný jablek
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s 50 g másla.
Smícháme mouky s práškem do pečiva. Přidáme jogurt, med, 80 g povoleného másla a vejce. Vše pořádně promícháme vařečkou. Jako poslední přidáme rozpuštěnou čokoládu a nakrájená jablka na malé kousky.
Pekáček nebo menší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, nandáme těsto a uhladíme. Nahoru dáme ještě pár nakrájených jablek na plátky.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 30 minut.
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/43643/virtual/www/domains/receptydetem.cz/wp-content/themes/recipes/single-recipe.php on line 128