Čokoládový chlebíček s datlemi

Porcí

8

Vaření

45 min

Hlasuj

Ingredience

  • 250 g špaldové mouky hladce mleté
  • 250 g hladké mouky (+ na poprášení)
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 tabulka kvalitní čokolády
  • 100 g sušených datlí
  • 30 g rozpuštěného másla
  • tuk a mouka na vymazání a vysypání formy

Ideální na snídaně nebo svačinku. Nemusíte přemýšlet, co mazat na chleba, jen ukrojíte a je hotovo. Jako bonus můžete přidat kousek ovoce nebo čerstvě vymačkaný fresh. Oceníte určitě i na cesty.

Postup:

Droždí rozmícháme v hrnečku se 100 ml vlažné vody. Necháme zhruba 5 minut stát, aby vzešel kvásek.

V míse smícháme mouky a sůl. Do středu nalijeme kvásek a zbylou vodu. Podle potřeby můžeme dolít vodu, potřebujeme aby vzniklo měkké a lepkavé těsto. Vyklopíme na pomoučněný vál, dobře propracujeme do pevného těsta, které drží u sebe.
Přendáme zpět do mísy, poprášíme lehce moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut hynout (těsto by za tu dobu mělo zdvojnásobit svůj objem).

Těsto vyklopíme na pracovní desku, zapracujte vypeckované a na kousky nakrájené datle, nalámanou čokoládu a máslo. Důkladně promícháme a vložíme do vymazané a vysypané formy na chleba.

Předehřejeme troubu na 200 °C a chleba pečeme zhruba 40 – 45 minut.

Po vyndání z trouby vyklopíme ideálně na chladící mřížku a krájíme, až je chléb studený.

domaci-cokoladovy-chlebicek-recept

cokoladovy-chlebicek-domaci

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->