Čokoládová pěna s lesním ovocem a mátovou drtí

Hlasuj

Ingredience

  • 150 g kvalitní tmavé čokolády (ideálně s vysokým % kakaové hmoty)
  • 200 g čerstvého tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1,5 lžíce medu

 

Postup:

Mátová drť:

2 velké hrsti mátových listů, šťáva z 1 citronu, 3 lžíce krystalového cukru

Lesní ovoce:

borůvky, maliny..

 

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme ji zchladnout. Mezitím si ušleháme smetanu a v další misce vařečkou utřeme tvaroh s medem.

Vzniklé krémy smícháme velmi zlehka s čokoládou, naplníme do hrnečků nebo misek a dáme chladit na 30 minut do lednice.

Zatímco se chladí pěna, připravíme si mátovou drť tak, že v hmoždíři rozdrtíme mátové listy, šťávu z citronu a cukr. Ovoce si omyjeme.

cokoladova-pena cokoladova-pena

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->